Hvitløksbrød
*
Indisk kylling med ris som smaker og salat
*
Hjemmelaget karamelpudding.
En meny han har satt sammen av smaker han vet jeg liker utrolig godt. Og jammen traff han. Han fant oppskriftene og inspirasjonen inne på nett.
Hvitløksbrød.
En enkel oppskrift påhvitløksbrød som også kan toppes med ost.
25 g fersk gjær
2 dl fingervarmt vann
1 ts salt
3-4 dl hvetemel
Hvitløkssmør:
100 g vegansk smør
0,5 kinesisk hvitløk
noen kvaster persille
salt og pepper
Smuldre opp gjæren i en bolle og hell vannet over. La det stå noen minutter. Tilsett salt og mesteparten av hvetemelet og elt det hele sammen. Tilsett litt mel til du har en fast deig som slipper bollen.
Heves i 30 minutter.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha deigen over på kjøkkenbenken. Bruk ev. litt mel til utbakingen. Del i to eller fire emner og trill ut hver del til ca 0,5-1 cm tykke leiver. Legg over på stekebrettet og etterhev i ca 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
Hvitløkssmør:
Kjør smør, hvitløk og persille jevnt i en liten kjøkkenmaskin, Smak til med salt og pepper.
Smør hvitløkssmøret utover de hevede bunnene.
Topp ev. med vegansk ost.
Stek i ca 10 minutter til hvitløksbrødene er gylne og fine.
Skjær brødene i mindre biter før servering.
Indisk Kylling
Så enkelt kan indisk mat være.....
2 stk kyllinglår
1-2 stk løk
2-4 fedd hvitløk
olje til steking
2 cm frisk ingefær
1 ss spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts koriander
1 ss karri
1 stk rød chilli
4 dl vann
Skrell løk, hvitløk og ingefær. Skjær bort stilken av chilien.
Ha løk, hvitløk, chilli, ingefær, karri, koriander, spisskummen og en god slump olje i en kjøkkenmaskin. Kjør til blandingen er ganske jevn.
Ha alt samme i en kjele. Stek på svak varme til løken er myk. Ha i vann og kyllinglår. La dette koke omtrent 20 minutter.
Ris som smaker.
En enkel måte å få risen til å smake skikkelig på.
1 stk kanelstang eller 1 ts kanelpulver
2 dl basmatisris
1 neve rosiner
1 dl mandelflarn
kardemomme
olje til steking
Varm oljen i en stekepanne. Ha i kanelstangen (eller pulveret) og la det steke til det begynner å dufte livlig.
Ha i risen, rosiner, mandelflak og så mye kardemomme du vil ha. (begynn med 1/2 ts og prøv deg frem).
Dekk med vann og rør rundt.
Legg på lokk og la det koke til risen er ferdig, ca 10-15 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
TIPS: Det går fortere å koke risen dersom du legger den i vann ca. 30 minutter før servering.
Ekte karamellpudding.
2 dl sukker, til glasering
6 dl melk
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang eller 1/2 ss vaniljesukker
8 egg
Ha sukret i en 11/2 liter form, og sett den på en middelsvarm kokeplate. Varm opp sukret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen av og til at den bir jevnt glassert.
Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen.
Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen.
La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen. (Røren "setter" seg og hindrer luftbobler).
Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i ca 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I såfall er puddingen ferdig.
Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bringebær.
Vel bekommen!
Mmmm!!! Nå fikk jeg skikkelig lyst på hjemmelaget karamellpudding...!
SvarSlettHøres ut som en herlig kveld, Janne. Så hyggelig å gjøre slikt for hverandre.
SvarSlettHA en strålende fastelavens søndag.
Klem
Ååå det så virkelig nydelig ut!! Holder på med en familieversjon av samme program selv, og har nettopp inntatt en treretters bestående av nudler til forret, ovnsbakt laks med ovnsstekte poteter og salat til hovedrett, og is med bær og sjokoladesaus til dessert. Alt tenkt ut, og laget av 9-åringen i huset. Med litt hjelp fra far. Neste søndag er det min tur, så kanskje jeg finner noen gode ideer her hos deg ;)
SvarSlett