mandag 25. januar 2016

Mongolsk langkokt biff

Noen ganger dukker det opp videoklipp på facebook med forskjellige retter. Og noen ganger bare må jeg teste ut disse. Denne oppskriften er en av de oppskriftene jeg har testet. Denne retten var noe vi begge her i huset likte veldig godt. Oppskriftene er jo på engelsk, så her deler jeg min versjon av Mongolsk langkokt biff med dere.

5-600 g biffkjøtt
ca 1 dl maizenna
ca 1 ss reven hvitløk
ca 1/4 ts chiliflak
ca 1/2 dl brunt sukker
ca 1 ss reven fersk ingefær
2 ss olivenolje
ca 2 dl vann
ca 1 dl soyasaus
2-3 reven gulrøtter
vårløk til pynt

Skjær kjøttet i i litt store terninger. Legg kjøttet oppi en pose og tilsett maizenna-mel. rist og fordel dette godt rundt kjøttet.

Bland hvitløk, chiliflak, brunt sukker, ingefær, olivenolje, vann og soyasaus i en gryte og rør dette godt sammen. Tilsett deretter kjøttet.

Kok gryten på høy varme i 2-3 timer. De siste 30 minuttene tilsettes revne gulrøtter.

Server med ris og pynt med vårløk over.

Bon Apetite!


 Ingrediensene til denne gryten. Løk har sniket seg med her, men det hører ikke til denne retten.
Her har jeg lagt ris i en rund kopp og dandert gryten over.

Håper det smaker


Klem fra Janne

2 kommentarer:

  1. Dette så utrolig godt ut!☺Jeg ble såå sulten! Du er så flink til å prøve nye ting! Jeg har litt å lære der. Tror jeg må teste dette en gang! Takk for oppskrift! Klem

    SvarSlett
  2. Ja det var veldig godt synest vi. Er litt matlei for tiden. Må prøve ut nye ting og få litt andre smaker. Taco er nesten bannlyst her i huset nå, vi har spist det nesten hver fredag i mange år og er lei, og sånn er det med mange andre retter også. Så har du oppskrifter å dele med deg er det bare komme med det ;o)

    klem

    SvarSlett