onsdag 14. september 2011

Oreokake.

Har ei niese som er veldig glad i Oreokake og glad i å bake. Så i kveld har hun og jeg kost oss ved å bake en Oreokake som vi skal kose oss med til fredag. Jo, lenger denne kaken står jo bedre blir den.



Oreokake.
3 pk oreokjeks (450g)
100 g smeltet smør

2 pk Tine kremost, naturell eller 1 pk Philadelphia naturell
2 1/2 dl melis
3 dl pisket krem
2 1/2 ss sukker

1 pose lys sjokolademousse
3 dl melk

1/4 av oreokaken legges for seg i en skål og brekkes/knuses i små biter. Smelt smøret og hell det over kjeksbitene. Blandes godt til det kan smøres ut i en form på 24 cm. Avkjøles i kjøleskap.

Mix kremosten med en mixmaster så det blir en lett, luftig og kremet masse. Mix krem med sukker og bruk ca. 1/2-parten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig i den ferdige ostemassen. Ha i halvparten av oreokjeksen du har satt til side. (knus det først). Smør massen over kakebunnen og sett i kjøleskap ca. 30 min.

Mix sjokolademoussen etter pakningsvedleggeg. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen og resten av kremen. Smør massen over kaka og sett i kjøleskapet i ytterligere 1 t.

Pynt eventuelt med smeltet kokesjokolade i zik zak oppå kaka.

La kaka stå avkjølt ytterligere noen timer, men den blir best om den får stå 1 til 2 døgn før den spises.

Lykke til!



Oreokjeksen legges i en pose og knuses med en kjevle i små biter.


Ostemassen.

Fløten blir pisket!

Ostemassen, kremen og biter av knust oreokjeks blandes forsiktig.

Ostemassen haes over kakebunnen.

Sjokolademousse.

sjokolademousse, krem og knust oreokjeks.

Sett til avkjøling 1-2 døgn før den spises.

2 kommentarer:

  1. Dette må være drømmekaka! Jeg MÅ prøve å bake den en dag. Kos dere!

    SvarSlett