Oreokake.
3 pk oreokjeks (450g)
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost, naturell eller 1 pk Philadelphia naturell
2 1/2 dl melis
3 dl pisket krem
2 1/2 ss sukker
1 pose lys sjokolademousse
3 dl melk
1/4 av oreokaken legges for seg i en skål og brekkes/knuses i små biter. Smelt smøret og hell det over kjeksbitene. Blandes godt til det kan smøres ut i en form på 24 cm. Avkjøles i kjøleskap.
Mix kremosten med en mixmaster så det blir en lett, luftig og kremet masse. Mix krem med sukker og bruk ca. 1/2-parten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig i den ferdige ostemassen. Ha i halvparten av oreokjeksen du har satt til side. (knus det først). Smør massen over kakebunnen og sett i kjøleskap ca. 30 min.
Mix sjokolademoussen etter pakningsvedleggeg. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen og resten av kremen. Smør massen over kaka og sett i kjøleskapet i ytterligere 1 t.
Pynt eventuelt med smeltet kokesjokolade i zik zak oppå kaka.
La kaka stå avkjølt ytterligere noen timer, men den blir best om den får stå 1 til 2 døgn før den spises.
Lykke til!
Oreokjeksen legges i en pose og knuses med en kjevle i små biter. |
Ostemassen. |
Fløten blir pisket! |
Ostemassen, kremen og biter av knust oreokjeks blandes forsiktig. |
Ostemassen haes over kakebunnen. |
Sjokolademousse. |
sjokolademousse, krem og knust oreokjeks. |
Sett til avkjøling 1-2 døgn før den spises. |
Dette må være drømmekaka! Jeg MÅ prøve å bake den en dag. Kos dere!
SvarSlettDen så god ut! :-D
SvarSlett