søndag 4. august 2013

Brokkolisalat.

Denne salaten ble jeg tipset om av sjefen min. Syntes den hørtes så god ut. I går fikk vi endelig testet den ut til et deilig grillmåltid. En salat jeg vil absolutt anbefale mine lesere å teste ut.



 
Brokkolisalat
 
Lag en dressing av :
ca 2 dl rømme
ca 1 dl majones
4 ss brunt sukker
2 ss balsamicoeddik
1 dl solsikkekjerner
1 rå brokkoli
1rødløk
 
Bland sammen rømme, majones, brunt sukker, balsamicoeddik og solsikkekjerner kvelden før du skal servere denne salaten. Dette for at solsikkekjernene skal bli bløte. Hvis du er seint ute kan du legge de i kokende vann.
 
Så blander du i brokkoli i små buketter, løk i tynne skiver.
 
Det er best å blande den på morgenen (litt avhengig hvor tidlig du får laget dressingen) eller midt på dagen. Dette fordi dressingen gjør brokkolien litt mer mør.
 
Men kan absolutt også lages om du er seint ute, men da er den faktisk bedre dagen etterpå.
 
Du kan servere brokkolisalaten til grillmat, biffstek eller annen stekt kjøtt.
 
Egner seg også godt som en smårett og da er den god med sprøstekt bacon oppå.

Jeg brukte lettrømme og lettmajones da det var dette jeg hadde i huset. Går veldig fint dette også. Og en kan også slumpe med rømma og  majonesen, men bruk mer rømme enn majones.
 

 
Bon Appetitt!
 
Klem fra
Janne
 
 
 
 

 
 
 
 

8 kommentarer:

  1. Det så nydelig ut Janne!;) Tror jeg må prøve denne! Takk for oppskrift og ha en fin dag!:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Kan absolutt anbefale den. Hadde resten til brunsj i dag og da var den enda bedre. Så kan med fordeler lages enda tidligere ;-)

      Ønsker deg og dine en fin dag også.

      Slett
  2. Tusen takk for oppskrift! Den ser helt nydelig ut - må testes!
    Tusen takk for koselige ord hos meg☺ Ønsker deg en fin søndag! Klem fra Livy

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig.

      Må prøves. Salaten var nesten litt bedre i dag da den hadde fått stått litt.

      Ha en fin søndag♥

      Klem

      Slett
  3. Takk for oppskrift!
    Har en variant som jeg har laget, da med bacon :)
    Men denne vil jeg også gjerne prøve.

    Ha en fin ny uke

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig og dele med dere :)

      Glad jeg kan inspirere dere med mine oppskrifter :)

      Ha en fin ny uke du også :)

      Slett
  4. Så spennende oppskrift og så trivelig at du deler. Denne skal jeg jammen prøve neste gang vi skal grille - og det blir ikke lenge til :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja spennende syntes jeg den var også. Så måtte jo bare prøve den ut :) Og så enkel og lage selv om den må lages i god tid i forveien for å få solsikkekjernene og etter hvert brokkolien mørere :) Dere får kose dere med salaten, ikke så lenge før jeg skal lage den igjen heller :)

      Slett