fredag 21. september 2012

På tur til Helgelandskysten...

...nærmere bestemt Selvær i Træna kommune. I mnd.skiftet aug/sept var jeg på tur til Selvær med gode venner. Vi var invitert til en som bor der ute i havgapet. Var der fra torsdag til tirsdag så vi fikk med oss litt. Vi hadde vekslende vær der ute. Men stort sett så var det bra vær så vi var en del ute både på Selvær og andre øyer i nærområdet. For å komme dit, måtte jeg ta fly fra Torp til Værnes og bytte fly der og videre til Sandnessjøen, for så å ta en hurtigbåt ca 3 t. ut i havgapet. Men pga uvær måtte vi lande i Mosjøen og fikk buss derfra. Hadde en flott tur og var i lag med flotte folk, gleder meg allerede til neste år hvor vi skal treffes igjen.
 
De første bildene er tatt underveis fra båten ut til Selvær.Vi passerte polarsirkelen til havs!
 
 Endelig fremme i Selvær.
Vertskapets hus!

 
Selværs enesete butikk. Vi fikk oss en god  latter. Her var det varer fra flere tiår tilbake. Måtte bare ta frem kameraet her inne og ta noen bilder. Det var en eldre mann som drev denne. Til og med flere priser på en vare tok han også. Dette må være landes morsomste nærbutikk. Får håpe for de hyggelige beboerne på øya at denne mannen lukker dørene og lar Joker ha utsalg der ute.
 

Tviler på at denne blir solgt med det første :)

Gamle fiskekroker. 
Det var meningen vi skulle få være med en fisker ut å fiske, men pga for høy sjø ble det ikke noen fisketur. Men vi  fikk lov til å bli med han og se hvordan han sløyde og fileterte fiskene. Etterpå fikk vi lov til å prøve oss vi også. Og fikk masse fisk og krabber med oss til huset og det ble mange fiskemiddager under oppholdet. (Til min store fortvielse - liker fiske men ikke så mye som det ble hehe)

 
Sanna (øy ca 20-25 min. fra Selvær) med Kirkehelleren.

Det var stor stas når vi oppdaget havørner over oss. Klarte desverre ikke komme nærmere innpå dem.
 


Kirkehelleren.
 
 Vi var også en tur til Husøy eller Træna som øya også kalles med en lokalkjent og fikk omvisning i Petter Dass-kappellet, et bygdemuseum og Polarsirkelen.


Et flott maleri i taket. 
Siste dagen hadde vi flott vær og gikk rundt øya og opp til grillhuset hvor det var en fantastiskt utsikt. Ble tatt masse bilder underveis.


 
Angrer litt for at jeg ikke nok med meg noen skjell hjem. Kunne vært fint og hatt når jeg skal servere kamskjell.

 
Takk for en flott tur folkens!

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder fra en tur som ser fantastisk ut, Janne. Du er utrolig flink til å ta bilder

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var en flott tur. Og når det er så flott natur rundt deg er det ikke vanskelig og få tatt fine bilder. Hadde tatt over 700 bilder, så det var ikke lett og velge ut noen til å legge ut her ;) Nå gleder jeg meg bare til i morgen og ut i naturen på NRK1 da skal de sende fra nettop plasser jeg var på bl.a på Helgelandskysten.

      Slett