torsdag 21. juni 2012

Puerto de Mogán, Gran Canaria

Om noen uker setter vi oss på flyet og drar til Puerto de Mogan på Grand Canaria. Har aldri vært på Grand Canaria før så jeg jeg gleder meg til å komme til sol og varme (som ser ut til å utebli her på Rjukan i sommer) og å oppleve noe nytt. Skulle gjerne reist med en gang, men jeg får heller drømme meg bort med litt bilder og info om Mogan på nett.

Litt info om Mogan: (Info er kopiert fra Ving.no)
Hvis du drømmer om en fredelig og behagelig badeferie i et stilfullt miljø, er Puerto de Mogán på Gran Canarias sydvestkyst ditt feriested.
Puerto de Mogán har en pittoresk lystbåthavn, bilfrie smug og en elegant havnepromenade med en smak av Den franske riviera. Her er ferielivet mye roligere enn på reisemålene lenger øst. Feriebyens lille sentrum domineres av trange, koselige smågater uten biltrafikk, og bebyggelsen består av hvitkalkede hus kledd med bougainvillea, små butikker og blomstrende hager. Med Ving bor du meget bra i den nyere delen av feriebyen - rett bak en fin, liten sandstrand og bare noen få minutter fra havnen.
Stilfullt miljø
I Puerto de Mogán har man skapt et helt spesielt miljø rundt den lille, fredelige fiskehavnen. Her ligger det en stor porsjon omtanke og estetisk sans bak de hvitkalkede husfasadene, de trange bilfrie smugene, de små butikkene og de blomstrende takterrassene og hagene. Langs den elegante havnepromenaden ved lystbåthavnen nyter man det gode liv på hyggelige barer, utmerkede fiskerestauranter og stemningsfulle jazzkaféer. Her finnes det ingen dunkende diskotek eller rølpete puber, noe feriegjestene er takknemlige for. På den andre siden av havnen kan du nyte badelivet på en fin, liten lavasandstrand som er beskyttet av en pir. I Puerto de Mogán føler man seg i det hele tatt ganske bortskjemt.

Bra kommunikasjon
Hvis du har lyst til å besøke andre steder på Gran Canaria i løpet av ferien, er det enkelt å ta buss eller båt til Puerto Rico og Arguineguín. Og vil du nyte badelivet på en av øyas fineste strender en dag, ligger Playa de Amadores bare drøye 8 km unna.

Verdens sunneste klima
Klimaet på sydkysten av Gran Canaria er et av verdens beste og sunneste ifølge verdenshelseorganisasjonen WHO. Luften er ren, og det er tørt og solrikt nesten året rundt.

Legger ved noen bilder jeg fant på nett når jeg googlet Puerto de Mogan

Kanskje leier vi oss sykkel og tar en tur i fjellet?Vi skal bo på Hotel Cordial Mogan Valle.Kommer nok masse bilder i bloggen min fra Mogan når vi er kommet hjem fra Mogan igjen.


4 kommentarer:

 1. God tur til en vakker kanarisk idyll!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Gleder meg veldig :o)

   Slett
 2. Jeg har vært flere ganger i Puerto de Mogan på dagsturer da vi har bodd nærmere mot Puerto Rico og det skikkelig idyllisk der!
  Så jo at det er bygd ut svært mye der nå de siste par årene, men det er lenger inn i landet, så selve sentrum og havneområdet er det samme som før og svært sjarmerende.
  Anbefaler dere å leie bil en dag eller mer for å kjøre omkring i fjellene bak Puerto Mogan og over mot vest og nord av Gran Canaria.
  Ønsker deg en kjempeflott tur dit ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for inspill. Vi har snakket om at vi har lyst til å leie en bil. Vi får se hva det blir til når vi kommer så langt :o) Gleder oss veldig til vi endelig har ferie (som er seint i år) og kan sette oss på flyet og bare kose oss i 14 dager :)

   Slett