I dag var det vekslende vær ute så jeg fant ut jeg heller skulle gjøre huslige sysler. At mann skal holde helligdagen heldig spiller vist ingen rolle her i huset. Etter å ha tatt ut alt i matskapet og vasket det. Hivd masse som var gått ut på dato og satt inn igjen resten fant vi ut av vi ville bake litt. Mannen fant oppskriften på melisesken i det vi skulle sette den inn igjen i skapet. Fant ut at vi hadde alt som trengtes og satte i gang. Det ble de nydelige skolebollene og vi koste oss veldig :o)
Skoleboller.
12 stk
100 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
50 g sukker
1 ts kardemomme
ca 500 g hvetemel
Rør gjæren ut i lunken melk. Smelt smør og bland det i melken. Ha i sukker, kardemomme og det meste av melet. Lag en smidig deig, dekk den til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
Vaniljekrem
2 eggeplommer
50 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
20 g maisenna
2,5 dl helmelk (jeg brukte lettmelk og det gikk helt fint)
Bland ingrediensene i en kjele, varm opp under omrøring til en tykk krem. Avkjøl
Kan også kjøpe ferdig vaniljekrem, men denne er veldig enkel og lage, så lag den selv :o)
Lag 12 boller av hvetedeigen og la dem heve i ca 45 minutter. Lag en fordypning midt i bollene og fyll på med vaniljekrem. Stek bollene på 230 grader i ca 15 minutter og avkjøl på rist.
Rør sammen glasur av melis og melk. Smør glasuren på bollene og strø på kokosmasse.
Bon Apetite!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar