Lettsaltet, lettrøkt lammelår.
8-12 porsj.
1 lettsaltet, lettrøkt/røkt lammelår på 2,5-3,5 kg
Stikk steketermometeret inn i den mest kjøttfulle delen av låret.
Legg i en kjele med kokende vann og la lammelåret trekke til termometeret viser 70 grader.
Vannet skal så vidt dekke kjøttet.
Eller du kan pakke inn kjøttet i alluminiumsfolie og "koke" det i stekeovnen på 125 grader.
For å få en ekstra god smak på kraften kan du godt tilsette løkringer og eller purreringer.
Serveres med Nykokte poteter, kålrabistappe og lys brun saus.
Min GODE kålrabistappe.
4 porsjoner
1 kg kålrabi
1 l vann
1 gulrot
300 g poteter
2 ts salt
1/4 ts pepper
1/5 ts muskatnøtt - malt
1,5 dl kremfløte
80 g smør
Skrell og rens kålrot, gulrot og skjær dette i grove biter. Kokes til de er myke og møre. Når grønnsakene er ferdige helles vannet av og grønnsakene moses i en foodprocessor. Tilsett krydder, fløte og smør. kokes opp og smakes til.
Bildene i dette innlegget har jeg funnet på google. |
Det er godt du hører på din kjære venninne hehe. Dette så kjempegodt ut. Flink er du :))
SvarSlettJa, du synes?? Takk for det :o)
Slett