Rugkaker.
50 g mararin eller
1/2 dl solsikkeolje (jeg brukte rapsolje i mangel på noe annet)
5 dl vann
2 ss sirup
50 g gjær
1 1/2 ts salt
7 dl sammalt grovt rug
6 dl hvetemel
Margarin/olje varmes med sirup, tilsett vann - skal bli ca 37 grader.
Lag en vanlig varmhevet gjerdeig.
Heves i 30 minutter.
Kjevle deigen flat og ha deigen over i en stekeplate og klapp deigen så den fyller hele plata. Skjær opp i ruter med en pizzahjul - ca 16 stk.
La det etterheve i 30 minutter.
Stekes midt i ovnen ca 15-20 minutter ved 225 grader.
Ingrediensene til Rugkakene. |
Hell lunkent væske over i de tørre ingrediensene. |
La kjøkkenmaskina arbeide med deigen ca 5 minutter |
Klar til heving |
Ferdig hevet. |
Klar til å kjevle ut. |
Klappet ut i en langpanne for så å skjært opp i ruter - Etterhev i 30 minutter. |
Avkjøles. |
Deles på midten som vanlig runstykke og legg på pålegg. Bon Apetite. |
Mens deigen hevet seg og sto i ovnen koste jeg meg med caffe mocca og begynte med vott nr 2. |
WOW, nå fikk jeg oså lyst til å prøve meg. De så riktig så gode ut :-) Takk for at du deler oppskrift.
SvarSlettTakk skal du ha. Bare hyggelig :)
SlettNam nam - dette så veldig godt ut. Må mest sannsynligvis prøves, ja =)
SvarSlettVi synes de er veldig gode ;)
SlettDette så veldig godt ut, tror jammen jeg må prøve dette :)
SvarSlettLykke til :)
SlettDet så skikkelig deilig ut! Nå ble jeg sulten! :) Ha fine mars-dager :))
SvarSlettTakk i like måte :o)
SlettSå kjempegode ut! Blir dette nok deig til to plater, eller er det til kun en langpanne, altså 16 oppdelte stykker?
SvarSlettKlem,
Aud
De er veldig gode. Denne oppskriften er til kun en plate dvs. 16 oppdelte stykker. Men går helt sikkert å doble oppskriften. :)
Slett