Grete Roedes Beste oppskrifter |
Indonesisk Gryte
Indonesisk gryte er gjerne sterk, så denne gryten er tilpasset våre norske ganer. Men den som vil prøve noe ekstra, kan jo kjøpe indonesisk krydder og prøve seg frem.
ca. 500 g renskåret svinekjøtt
1/2 dl soyasaus
2 dl eplecider eller eplejuce
1 løk
1 1/2 ts karri
1/2 ts ingefær
2 hvitløksbåter
2 ss vineddik
1 ss hvetemel
Bland i en bolle soyasaus, eplecider/juice, hakket gul løk, karri, ingefær, presset hvitløk og vineddik. Skjær kjøttet i strimler og legg det i marinaden. La det stå og trekke i kjøleskapet i ca. 6 timer.
Legg alt i en gryte, strø over hvetemel og rør om. Småkokes under lokk på svak varme 15-20 minutter. Smak til med krydder.
Server gryten med ris og eksotisk salat.
Så flink du er til å variere. JEg kjenner at allergien nok en gang ønskes langt vekk.. den gjør at ting smaker kjedelig... men men sånn er det nå en gang.
SvarSlettTakk for inspirasjon og herlig oppskrift
Klem