tirsdag 28. desember 2010

Creme Brulee

I morgen skal vi ha midagsgjester og jeg har brukt dagen på å forberede meg. Ordne i huset, på byen og handle mat og sist men ikke minst lagd ferdig deserten. Her får dere både bilder og oppskriften på denne nydelige deserten.

Creme Brulee
Denne oppskriften er beregnet på 9 porsjoner.

1 1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl helmelg
6 eggeplommer
112,5 g sukker

112,5 g sukker til å ha på toppen som glasur.

  1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kokopp  melk, fløte, vaniljestang og frøene.
  2. Avkjøl melkeblandingen.
  3. Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Tilsett fløteblandingen mens du rører godt.
  4. Sil blandingen og hell det over i små ildafste former (porsjonsformer). Sett formene i en langpanne og fyll på med vann til ca 1/3 av formene.
  5. Stek de i ovn ved 150 grader i ca 45 minutter. Deserten skal kjennes lit fast når du trykker på den. Avkjøl den i minst 4 timer eller natten over.
  6. Ved servering dryss tynt lag sukker over (ev rørsukker) og smelt sukkeret med en brenner.

Del vaniljestanken i to på langs og skrap ut frøene.

Fløteblandingen!

Eggedosisen!

Fløteblandingen og eggedosisen ferdigblandet og silt!

Hell i små porsjonsformer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar