I morgen skal vi ha midagsgjester og jeg har brukt dagen på å forberede meg. Ordne i huset, på byen og handle mat og sist men ikke minst lagd ferdig deserten. Her får dere både bilder og oppskriften på denne nydelige deserten.
Creme Brulee
Denne oppskriften er beregnet på 9 porsjoner.
1 1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl helmelg
6 eggeplommer
112,5 g sukker
112,5 g sukker til å ha på toppen som glasur.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kokopp melk, fløte, vaniljestang og frøene.
- Avkjøl melkeblandingen.
- Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Tilsett fløteblandingen mens du rører godt.
- Sil blandingen og hell det over i små ildafste former (porsjonsformer). Sett formene i en langpanne og fyll på med vann til ca 1/3 av formene.
- Stek de i ovn ved 150 grader i ca 45 minutter. Deserten skal kjennes lit fast når du trykker på den. Avkjøl den i minst 4 timer eller natten over.
- Ved servering dryss tynt lag sukker over (ev rørsukker) og smelt sukkeret med en brenner.
Del vaniljestanken i to på langs og skrap ut frøene. |
Fløteblandingen! |
Eggedosisen! |
Fløteblandingen og eggedosisen ferdigblandet og silt! |
Hell i små porsjonsformer! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar