mandag 15. november 2010

GYROS

Har fått streng beskjed om å legge ut min Gyros-oppskrift. Så nå tør jeg ikke gjøre noe annet hehehe.
Gyros er en gresk rett. Min favoritt greske rett.

GYROS

1 svinestek
olivenolje
gyroskrydder
pommes frites
tzatsiki
gresk salat
pitabrød eller kebab-lompe
rødløk

Stek svinesteken i 160 grader til temp. på kjøttet viser 76 grader. Bruk en steketermometer.
Når kjøttet er stekt avkjøler du den litt. Skjær av små skiver/biter av steken. Lag så en marinade av olje og gyroskrydder. Jeg bruker å blande opp ca 3 dl olje og 5 ts krydder pr kilo renskåret kjøtt. Bland dette med kjøttet og la det stå noen timer - gjerne natten over.

Ved servering stek opp kjøttet i en panne og anrett på tallerken med pommes frites, gresk salat tatziki, kebablompe med en dryss av strimlet rødløk over. Serveres gjerne med en kald Mythos til. (gresk øl)

Gyroskrydder bruker jeg og kjøpe med meg fra de Greske øyene når jeg er der. Men nå har jeg kommet over en norsk nettbutikk hvor jeg kan få tak i dette. Har ikke fått testet ut krydderet her, men har allerede bestilt det så jeg er spendt på om det er like godt som gyroskrydret fra Hellas. Her er er linken til det norske nettbutikken. Fåes kjøpt i poser på 1 kg og spann på 3 kg.

Klart til steking. 160 grader til termometeret viser 76 grader.

Her er kjøttet ferdigstekt og skjært opp i flak.
Olivenolje og Gyroskrydder.
Ferdig marinert kjøtt før steking.

Klar til servering. (Bildet er hentet på nett).

Lykke til og kos dere!

2 kommentarer:

  1. MMMMMMMMMMMMM ser utrolig godt ut.....når skal du lage dette da??? for da kommer jeg hehe..Kan jo prøve meg selv og da, for jeg har jo ekte krydder fra Hellas....som jeg har fått av deg.:0)

    SvarSlett
  2. Blir nok ikke med det første nå ;o) Vi hadde det i helgen :o) Men jeg synes at du kan lage det til mannen til helgen jeg ;O) du har jo krydder og nå kan du ikke skylde på at du ikke har oppskrift heheehehe;o) Men kan kanskje lage det ved neste treff med deg og jentene ;)

    SvarSlett