Var på scrappetreff med Hilde, Lene og Tove på Hydrostranda i juni. Der hadde Lene med seg noen deilige hjemmelagede knekkebrød. Disse er noe av det beste jeg har spist så det har vært en fast gjenganger på bakeprogrammet her i huset. I går slengte jeg sammen nok en porsjon. Må bare dele oppskriften med dere og anbefale dere og prøve også. De er utrolig gode. Her er oppskriften:
Hjemmelagede knekkebrød.
4 dl sammalt grov, rug
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann
Rør dette sammen. Legg røra på 2 plater - glatt det utover så det blir jevnt og fint.
Del opp med pizzahjul før du steker.
Valrmluft: 180 grader i 50 min. Begge brett i ovn.
Vanlig ovn: Begge brett inn i ovnen, bytt plass på brettene etter halve tiden. Om de ikke er ferdige etter 50 minutter, la de stå 15-20 minutter eller lenger. Du ser.
Uansett ovn: Sett døra på gløtt og avkjøl knekkebrødene i ovnen når de er ferdige.
Strø gjerne med litt solsikke og sesamfrø på toppen.
BON APETITTT!!!
De tørre ingrediensene før vann haes oppi. |
Klar til steking! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar