lørdag 18. september 2010

Knekkebrød.

Var på scrappetreff med Hilde, Lene og Tove på Hydrostranda i juni. Der hadde Lene med seg noen deilige hjemmelagede knekkebrød. Disse er noe av det beste jeg har spist så det har vært en fast gjenganger på bakeprogrammet her i huset. I går slengte jeg sammen nok en porsjon. Må bare dele oppskriften med dere og anbefale dere og prøve også. De er utrolig gode. Her er oppskriften:

Hjemmelagede knekkebrød.

4 dl sammalt grov, rug
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann

Rør dette sammen. Legg røra på 2 plater - glatt det utover så det blir jevnt og fint.
Del opp med pizzahjul før du steker.

Valrmluft: 180 grader i 50 min. Begge brett i ovn.

Vanlig ovn: Begge brett inn i ovnen, bytt plass på brettene etter halve tiden. Om de ikke er ferdige etter 50 minutter, la de stå 15-20 minutter eller lenger. Du ser.

Uansett ovn: Sett døra på gløtt og avkjøl knekkebrødene i ovnen når de er ferdige.

Strø gjerne med litt solsikke og sesamfrø på toppen.

BON APETITTT!!!

De tørre ingrediensene før vann haes oppi.


Klar til steking!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar