søndag 12. mai 2013

En bokanbefaling

Den elskelige giftblandersken av Arto Paasilinna.

Bor i et nabolag med damer som liker å lese, og gjennom facebook begynte et par av damene å "snakke" om bøkene til Arto Paasilinna. Hadde aldri hørt om forfatteren eller noen av bøkene hans før. Og måtte blande meg inn i samtalen, og dermed fikk jeg låne denne av den ene nabofrua. Har fliret meg igjennom boka. Boka var lettlest og humoristisk  hele veien. Jeg skal garantert lese flere bøker av denne forfatteren :)

Skriver av det som står bak på boken så ser dere hva den handler om:

Hun er en fin dame, den 77-årige oberstinnen Linnea Kvavaska. Rolig, snill og litt sprø lever hun et tilbaketrukket liv på sitt lille røde torp i skogen. Men idyllen er falskt, livet hennes er et mareritt. Hver måned når pensjonen utbetales, kommer hennes kriminelle fostersønn og hans kompiser for å hygge seg med hennes  penger. De drikker og spiser og tar badstue, slår i stykker ting, dreper smågriser og katter. Til slutt blir det for mye for oberstinnen. Hun tar saken i egne hender.

Den elskelige giftblandersken er en spennende, komisk og litt tragisk beretning om livet. Og som alltid er Paasilinnas persongalleri fargesterk og levende.

Andre bøker av Arto Paasilinna:
  • Harens år
  • Den ulende mølleren
  • Kollektivt selvmord
  • Den hengte revens skog
Janne
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar