mandag 4. mai 2015

Hjemmelaget pizzasaus.

 Hjemmelaget pizzasaus.
 
2 sjalottløk
1-2 fedd hvitløk
olivenolje av god kvalitet
2 tomater
1 boks hermetiske tomater
basilikum
 
Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det i pannen sammen med noen ss olivenolje.
Tilsett hakkede ferske tomater og la det surre med løken i 2 minutter.
Tilsett så den hermetiske tomaten og tilsett litt mer olivenolje.
Rør rundt og la det småkoke uten lokk i minimum 20 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Mot slutten tilsetter du en stor bundt med haket basilikum.
Kjør sausen med en stavmikser for å få en jevn og fin saus.
 
Smør på leiven før du har på resten av ingrediensene på pizzaen.
Ingrediensene til sausen.

Finhakket løk.


Finhakket tomater

Finhakket hvitløk og basilikum

Freses i en panne.

Småkokes

Jevne sausen med en stavmixer.


Dobler porsjonen noen ganger og fryser ned i porsjoner og har alltid klar saus i frysen

Klem fra
Janne

2 kommentarer:

  1. Nam nam så deilig! Skal jammen lage opp en stor porsjon jeg også! Veldig kjekt å ha i frysa☺Takk for oppskrift! Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Veldig kjekt å ha. Tiner fort opp og du har alltid en deilig saus til pizzen på lur ;o)

      Ha en fin helg, vennen.

      Klem

      Slett