tirsdag 25. juni 2013

Rabarbra-saft

Endelig har jeg fått litt rabarbra og høste, får håpe det kommer mer etter hvert som det får tiden på å vokse og gro. I alle fall fikk jeg høstet 350 g rabarbra. Noe måtte jeg jo finne på å lage av det og valget falt på saft. Fikk rabarbrasaft av ei god venninne tidligere i sommer og den var så god. Og siden hun er i Syden kunne jeg jo ikke spørre henne om oppskrift, så da var det bare å leite litt på nett. Det florerer jo av oppskrifter så det er ikke lett og velge seg en. Men tilslutt valgte jeg denne oppskriften.

Jeg brukte Natren i stedet for sukker da det er diabetiker i familien. Og da er det jo bare å prøve seg frem hvor søt en vil ha saften.

Rabarbra-saft
 
1 liter vann
1 vaniljestang
400 g rabarbra
220 g sukker
frisk mynte
isbiter
lime
 
Skyll og skjær av endene av rabarbrastilkene. Skjær i biter.
Ha i kasserolle (ikke aluminium) med snittet vaniljestang, vann og sukker.
Kok opp, og la koke i femten minutter, til rabarbraen «klapper sammen».
La stå i kasserollen til lunt.
Sil av, bruk gjerne en øse eller lignende for å presse ut den siste smakfulle saften gjennom silen.
La stå i kjøleskap til kaldt.
Kan serveres som den er.
 
For å lage vår spesielle sommerdrink, fyll et stort glass halvfullt med isbiter, press saften fra en halv lime over og fyll med rabarbrasaft.
Topp med en myntekvast.
For en mer syndig sommerdrink, ha i de samme ingrediensene, men et par centiliter vodka i tillegg.
Topp det hele med en liten centimeter soda på toppen av glasset. 




Denne søte flaska er kjøpt på Nille.

2 kommentarer:

  1. Så sommerlig og friskt Janne! Nå fikk jeg også lyst til å prøve meg på rabarbrasaft!Har litt i hagen jeg også, som jeg har plukket inn nå! :) Koselig flaske som du hadde pyntet så fint! Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du kan trygt si det er sommerlig og friskt for det var det virkelig. Anbefales. Og så enkelt og lage :) Skal prøve å få tak i mer og heller fryse litt slik at jeg kan lage litt utover høsten/vinteren også ;)

      Slett