Den andre oppskriften er på en veldig god ostekake jeg fikk av en kollega for mange år siden. En frisk og god ostekake som anbefales.
Åses knallgode Ostekake
225 g digestive kjeks - knuses
100 g smeltet smør (soft)
225 g philadelphia light kremost
1 beger lettrømme
dl dl fløte
100 g melis
1 pk sitrongele
Smeltet smør helles over den knuste kjeksen. Ha dette i en rund springform, med bakepulver. Press utover. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Fløten piskes til krem. Bland deretter alle ingrediensene og haes oppå kjeks/smørblandingen. La dette stivne i kjøleskap.
Sitrongele: lages med halv mengde vann. La geleen bli halvstiv før du har det over ostekaka og la det stivne helt.
Pyntes med druer eller kiwi.
![]() |
I mangel på bilde fant jeg dette bilde når jeg googlet ostekake |
Må du ikke ha gele i kremen også? Fløte, ost og rømme vil vel renne utover?
SvarSlettHar ikke gele i kremen og har heller ikke opplevd at det renner utover. Men kansje jeg skal prøve med litt gele i kremen også? Adri prøvd det før.
SvarSlett