søndag 1. april 2012

Lettsaltet, lettrøkt lammelår med tilbehør

Jeg har fått streng beeskjed å legge ut oppskriftene på lammelåret og pavalovaen av en veninne som følger bloggen min. Hun har ikke blogg selv og får ikke komentert her. Så her kjære veninnen min - her kommer oppskriftene til ære for deg og kanskje andre som vil prøve seg på denne retten ;o)

Lettsaltet, lettrøkt lammelår.
8-12 porsj.

1 lettsaltet, lettrøkt/røkt lammelår på 2,5-3,5 kg

Stikk steketermometeret inn i den mest kjøttfulle delen av låret.

 Legg i en kjele med kokende vann og la lammelåret trekke til termometeret viser 70 grader.

Vannet skal så vidt dekke kjøttet.

Eller du kan pakke inn kjøttet i alluminiumsfolie og "koke" det i stekeovnen på 125 grader.

For å få en ekstra god smak på kraften kan du godt tilsette løkringer og eller purreringer.

Serveres med Nykokte poteter, kålrabistappe og lys brun saus.

Min GODE kålrabistappe.
4 porsjoner

1 kg kålrabi
1 l vann
1 gulrot
300 g poteter
2 ts salt
1/4 ts pepper
1/5 ts muskatnøtt - malt
1,5 dl kremfløte
80 g smør

Skrell og rens kålrot, gulrot og skjær dette i grove biter. Kokes til de er myke og møre. Når grønnsakene er ferdige helles vannet av og grønnsakene moses i en foodprocessor. Tilsett krydder, fløte og smør. kokes opp og smakes til.

Bildene i dette innlegget har jeg funnet på google.


2 kommentarer:

  1. Det er godt du hører på din kjære venninne hehe. Dette så kjempegodt ut. Flink er du :))

    SvarSlett