søndag 4. mars 2012

Søndags - snacks

På 4 stjerners middag tidligere i uken hadde en av vertinnene en rød tråd i middagen hun  serverte - karibisk mat. Og forretten var fristystekte scampi. Dette så bare så godt ut at det ville vi prøve på å lage i kveld. Men siden deler av oppskriften var hemling lagde jeg min egen vri på retten.

Her er min vri på:

Karibiske frityrstekte scampi.

Marinade:
1 chilli
2 fedd hvitløk
olje - jeg brukte rapsolje siden det var det eneste jeg hadde i huset.
salt og pepper

Finhakk chili og hvitløk, bland dette med olje og smak til med pepper og salt. Legg scampien oppi og la det godgjøre seg der en times tid eller lenger.

Når scampien er ferdigmarinert:
1 egg
kokosmasse
hvetemel

Ha egg, kokosmasse og hvetemel på hver sin tallerken. Vend så først scampien i hvetemelet, så i egget for til slutt i kokosmassen. Legg dette på en tallerken dekt med tørkepapir og la det hvile en times tid i kjøleskapet.

Varm opp oljen - her brukte jeg rapsolje igjen og friter scampien.

Ingrediensene til retten.

Godkjører seg i marinaden.

Scampien vendes i hvetemel, egg og til slutt kokosmasse.

Ferdig stekt Scampi servert med sweet chilisaus.

Bon Apetite!


6 kommentarer: