mandag 20. februar 2012

Jyllandsgryte

Dette er en god gryte vi har hatt i familien siden jeg var lita jente. Mamma fikk denne oppskriften av en veninne i sin tid. Høres ut som det er en gryte fra Jylland. Har prøvd å finne denne på nett, uten å lykkes. Om noen av mine lesere vet noe mer om gryta eller finner eksakt oppskrift er jeg ikke lei meg om du/dere deler det med meg.

Jyllandsgryte

Svinekjøtt/Nakkekotelett
1 bit selleri
1 bit purre
1 bit persillerot
4-5 gulrøtter
rosenkål/babyasbarges
blandingskrydder
salt og pepper

Kjøttet deles i store biter og stekes. Stekes i porsjoner og krydre med blandingskrydder. Kok ut pannen for hver omgang, dette blir en god kraft i gryta. Grønnsaker deles og brunes på samme måte som kjøttet.

Ha alt sammen i en kjele inkl kokkraften. Kok opp alt sammen i ca 30 minutter. Ha i rosenkål/asparges det siste 1/4 tiden.

Bruk kjøtt og grønnsaler etter hvor mange og lenge gryta skal være. (1-2 dg)
Beregn 1 kotelett pr dag pr pers.
Krydre etter behov.

Serveres med kokte poteter.

Ingrediensene til gryten.

Ferdig oppskjært.

Ferdig gryte.

4 kommentarer:

  1. Denne tror jeg jammen jeg må prøve.:)

    Ønsker deg en herlig dag!

    Klem,Meta

    SvarSlett
  2. Du skulle skrevet kokebok du Janne.

    Klem fra Videverdighetene i Kongens by

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var kanskje en ide. ;)

      Kos deg videre i Kongens by. 1 år igjen så er du tilbake til gamlelandet ;)

      Slett