tirsdag 7. februar 2012

Hjemmelaget pasta.

I dag var siste fri dag før nok en arbeiduke. Og fikk for meg jeg skulle være flink jente. Ble da til at jeg fant ut jeg ville lage hjemmelaget pasta. Har tenkt på det lenge, men ikke fått rotet meg til det før i dag.

Hjemmelaget Pasta.

400 g hvetemel
4 egg
1/2 ts salt
4 ss olje
litt vann

Ha melet over på bakebordet. Lag en grop i midten og fyll med rå egg, salt og olje. Og abeid degen veldig godt sammen i ca. 10 minutter så den blir glatt og glinsende. Virker deigen for fast, kan du tilsette litt kaldt vann. La deigen hvile kaldt, godt innpakket i plast i ca. 30 minutter.

Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bland alle ingrediensene i arbeidsbollen. Elt med eltekroken til du har en god og fast deig. Ta deigen ut av bollen og jobb videre med den på bordet. Deigen må eltes glatt og fin.

Skal du kjevle ut pastaen i pastamasina, må du følge bruksanvisningen på den.

Kjevle ut deigen til tynne flak, som videre blir til ønskede lengder og former. Legg et kosteskaft el.l. mellom to stolrygger og heng kjøkkenhåndkler over. Heng deigleivene/strimlene over skaftet etterhvert som de blir ferdig kjevlet. La dem henge til tørk ca. 1 time til overflaten på pastaen har fått en læraltig hinne. Nå er pastaen klar til å  kokes.

Jobben blir lettere med en slik pastamaskin.

Mel, salt, egg og olje på bakebordet.

Klar til avkjøling

Klar til å lage pasta.

Lange tynne flak før de blir strimlet.

Henger til tørk.

Klar til å kokes.Koking av hjemmelaget Pasta!

Beregn ca 4 liter vann og 1 ss salt til ca 400 g pasta. Hjemmelaget pasta skal bare koke i 5-10 minutter. Alt etter tykkelsen. Prøv deg frem. Pasta skal kokes Al dentes. Dvs at pastaen har litt tyggemotstand - da er den best.

La vannet fosskoke og legg i pastaen. Tilsett 1 ss olje etter smak - da koker ikke vannet så fort over, samt at pastaen ikke klebrer seg sammen. Rør av og til med en tresleiv slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen. Kok den over sterk varme uten lokk.

TIPS:
Pasta kan noen ganger bli tørr hvis den serveres uten saus. bland gjerne inn litt godt smør eller lag hvitløksmør. 3 Fedd hvitløk, 3 ss persille til 1/2 kg smør.

Ferdig kokt pasta.


BON APETITE!

6 kommentarer:

 1. Virkelig imponerende, Janne. Hjemmelaget pasta! Det har jeg aldri prøvd - Mangler både mot og utstyr. Men jeg registrerer med interesse at stadig fler får det til Så sjansen for at jeg en gang kommer til å prøve meg, rykker stadig frem i køen =)

  Du lager veldig mye annet godt også, og jeg kjenner jeg blir inspirert. Følger deg gjerne videre. Ha en fin dag =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare og prøve. Slettes ikke vanskelig.

   Takk for det :o)

   Slett
 2. Ble rett og slett sulten av å være innom her.

  SvarSlett
 3. Dette overgår antakelig noe eg ville våge meg på - men jeg er overbevist at det er verdens beste pasta! Flinke du!!

  SvarSlett
 4. Lar man seg imponere? JA! Herlighet så mye godt du tryller fram!

  SvarSlett
 5. Det ser godt ut! Har tenkt mange ganger at jeg skal få lånt meg en pastamaskin og prøvd å lage past selv, men det har ikke blitt noe av ennå...

  SvarSlett