mandag 8. august 2011

Hotellet på hjørnet av bitter søt av Jamie Ford.

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest. Veldig gripende lesning.
Kan anbefales.


Beskrivelsen om boken er hentet fra Bokkilden.


Fortellingen om Henry, den kinesiske gutten, og Keiko, den japanske jenta, begynner i 1942. Handlingen tar sted i Seattle under andre verdenskrig. Med grunnlag i en omfattende og dyptgående kunnskap maler Jamie Ford et livaktig portrett av en forvirrende og kritisk epoke i amerikansk historie.
Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en rørende historie om den dype kjærligheten og lengselen mellom disse to unge menneskene, som blir atskilt under interneringen av japansk-amerikanere under annen verdenskrig. Bokens historiske elementer er dyptpløyende og grundige, men de er nennsomt vevet inn i fortellingen om disse to unge menneskene. fra Hotellet på hjørnet av Bitter og søt.
Boka gir oss et glimt av de skadene krigen voldte - ikke de overveldende skadene på slagmarken, men de kalde, grusomme skadene på enkeltmenneskers hjerte og medmenneskelighet.
Romanen forteller oss om en skamfull del av amerikansk historie, og formaner oss til å ta vår egen samtid til nærmere ettersyn og ta oss i akt slik at vi ikke igjen begår tilsvarende urett.
Det er en svært velskrevet fortelling som bør appellere til alle som liker skjønnlitteratur og historie. Det er en bok som vil få deg til å tenke, og som definitivt vil få deg til å føle.
En fullt ut imponerende, gripende og henrivende debut.
"En bok alle kommer til å snakke om, og den beste du vil lese i år."
Anne Frasier, USA TODAY

1 kommentar:

  1. Herlig bok ja, leste den tidlig i vinter. ANBEFALES.
    HA en fin kveld, Janne.

    SvarSlett