mandag 1. november 2010

Veronika vil dø av Paulo Coelho

Paulo Coelho (født 1947) har utgitt en rekke bøker, men er nok mest kjent som forfatteren bak mesterverket Alkymisten, som har inspirert og solgt i hele 43 millioner og oversatt til 56 språk. Bøker som “Elleve minutter”, “Zahir” og “Håndbok for lysets krigere” er også blant det kjente bøkene hans.Veronika vil dø er en del av en triologi som tar for seg livets essensielle temaer, denne boken tar for seg døden, Ved elven Piedra satt jeg og gråt tar for seg kjærligheten og Djevelen og frøken Prym tar for seg makten som emne.


Veronika vil dø handler om en ung jente som tar selvmord, men som “dessverre” mislykkes. Når hun kommer til sykehuset får hun beskjed om at hun har en farlig sykdom og vil uansett dø. Coelho tar for seg en hverdagsdepresjon og går inn på den store indre reisen vi mennesker til tider må ta. Han viser også hvor sterk og farlig en depresjon og mental tilstand kan bli.


Med døden som en sikker utvei lever Veronika sine siste dager til det fulle. Hun har jo uansett ikke noe å tape. Hun fjerner seg helt fra egoet og frykten, og merker med ett hun gjør dette, at viljen og lysten til å leve kommer tilbake. Hvorfor gjorde hun ikke dette før det var for sent? Nå som hun har fjernet seg fra all frykt for hva andre vil tro og mene, ser hun hvor vakkert livet er. Hvordan kan hun gjøre om sin sjebne? Slutten er fantastisk, men skal ikke røpe den, for de av dere som ikke har lest den.


Alle mennesker burde lese minst en Coelho bok i løpet av sitt liv, og er man som undertegnede og ikke har Alkymisten som favoritt, vil du uten tvil finne en annen i hans samling av fantastiske bøker. Veronika vil dø er en vakker, dyp og inspirerende roman. Den vil uten tvil gi deg lysten til å leve uten egoet, og uten frykt. Anbefales på det sterkeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar