fredag 31. mai 2013

Pai med appelsinsalat.

 

Liker å prøve ut forskjellige oppskrifter. Dette er en av oppskriftene jeg har laget igjen og igjen. Har herved lyst til å dele den med dere.

Pai med appelsinsalat

Bunn:
250 g hvetemel
125 g kaldt smør
ca.. 1 dl vann

Kutt smøret i terninger og smuldre det sammen med melet. Tilsett vannet litt og litt og kna det raskt sammen til en glatt og smidig deig. La deigen hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet før den kjevles ut og legges i en paiform.
  
Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.


En glatt og smidig deig.
 
 
Fyll:
1 bunt fersk asparges
200 g god spekeskinke, f.eks. Kristina
1 rødløk, i ringer
ca.. 200 grader revet ost
3 dl fløte
3 egg
salt, nykvernet pepper
1 kvist rosmarin
50 g høvlet fast ost til pynt
 
Legg løkringene og  halvparten av aspargesene og spekeskinken i paibunnen. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Bland inn den revne osten eller legg osten over fyllet og hell over fløteblandingen. Legg over resten av aspargesen og spekeskinka.
slutt.
 
Stek paien 180 grader i 30 minutter. Høvle osten til slutt. Server med rømme og  appelsinsalat.
 
 

Fyllet før osten strøes på.
 


Ferdigstekt.

 
 
Appelsinsalat:
 

150 g god salat
75 g ruccola
2 appelsiner, skrellet og skjert i skiver
100 g valnøtter
50 g rosiner
salt, pepper, olivenolje, bæreddik

Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper, olivenolje og litt god eddik.



Bon Appetitt!!!
 
Janne

søndag 26. mai 2013

Dumt.....

.... at jeg må jobbe nattevakt når endelig sommeren kommer. Ikke moro å gå å legge seg når sola skinner og en ser dette blir en flott dag. Får bare x fingrene for at været holder seg, for i morgen tidlig går jeg ut i langfri og har hele 9 dager fri.

 

fredag 24. mai 2013

Hamstring av garn

Var på handletur i Skien i går. Da fikk jeg handlet inn masse bomullsgarn så nå skal det strikkes kluter.


Janne

onsdag 22. mai 2013

Kjøkkenkluter

Strikkede bomullskluter er de beste klutene som er. Har lagt ut bilder av kluter jeg har strikket før, men har fått noen bestillinger nå. Prøver meg nå på forskjellige mønstrer. Har strikket et sett nå i lillanyanser i små og storrutet og perlestrikk, med en hvit heklet kant rundt.
 
 
Er i gang med et annet mønster nå.
 
 
 
 
Tar gjerne i mot tips til forskjellige mønstre. Gjerne med  linker til blogger hvor det er bilder og oppskrift.
 
Garnet jeg har brukt på disse klutene er bomullsgarn jeg har kjøpt på Søstrene Grenes.
 
Janne

 

tirsdag 21. mai 2013

Grått men fint.

Etter en flott pinse med nydelig vær ble det grått igjen i går. På vei til jobb gikk det ikke fort pga tåke og masse regn.

 
Men i dag morges var det nydelig vær igjen. Får håpe det holder seg, men jmf værmeldingene skal det nå komme masse nedbør de nærmeste dagene.
 
Janne
 

søndag 19. mai 2013

Posekort

Er invitert til eldsteniesa mi sin 22 års lag i kveld. Og da må jo tante lage et kort å ha med gaven. Ble et posekort denne gangen.

 

Flom og 17 mai

Her på Rjukan/Tinn opplevde vi flom å ras natt til torsdag. Satt på jobb og ante fred og ingen fare. Hørte det regnet bra ute, men hadde dratt forbi persienner og gardiner så jeg fikk ikke med meg noe. Ikke hadde jeg på radioen så jeg fikk med meg nyheter heller. Når det nærmet seg slutten på vakta mi, fikk jeg tlf. fra en kollega som ikke kom seg på jobb pga ras, og ei anna som ikke kom seg til bygda hvor jeg jobber heller ikke kom seg til bygda fra Rjukan. Da skjønte jeg fort at jeg fikk ikke min normale arbeidsvei hjem pga raset. En vei jeg vanligvis bruker ca. 20-25 minutter en vei.  Nå måtte jeg kjøre Ormemyr/Gransherad og Tinnsjøveien hjem. En vei som tar ca 1,5 t en vei, men nå brukte jeg ca to timer pga dårlig vær, småras og vann. Kan lese mere og flommen her og her. PÅ veien rundt kjørte jeg forbi hytta til noen i familien min. Så det var masse vann i innsjøen rett nedenfor hytta så jeg valgte å ta en sjekk på at alt var som det skulle være der. Og det var det, kun brygga som lå under vann.
 
Var bare å stupe i seng da jeg kom hjem så trøtt som jeg var. Men det ble en oppstykka søvn for jeg var spendt på hvordan arbeidsnatta mi ville bli nok en gang. Åpnet veiene igjen eller måtte jeg ta runden rundt Tinnsjøen igjen. Sånn på ettermiddagen var det heldigvis klart at veiene åpnes igjen og da var jeg lettet. Men ved en av rasene er det nå lysregulert. Midt på landeveien hehehe. Var redd hele natten at det skulle komme nye ras og nedbør, men det holdt seg heldigvis og jeg fikk den vanlige veien hjem igjen også.
 


17-mai ble det ikke rom for mye feiring da jeg var veldig trøtt etter to 10-timers nattevakter og  manko på søvn. Stupte rett i seng og sov som en stein til ca 17.00. Da var det bare å hoppe i dusjen og stelt seg litt så jeg rakk russetoget. Niesa mi var jo russ.. Måtte jo se henne i toget.

 
Etter russetoget var jeg og samboeren invitert på god mat og hyggelig samvær resten av kvelden. Så noe kos ble det jo denne dagen da :o)
 
 
Pinsa blir stille og rolig. Eldste niesa skal feires i morgen - da blir hun 22 år gammel. Natt til tirsdag er det tilbake til jobben igjen.
 
Ønsker alle som er innom bloggen min en fortsatt
GOD PINSE!
 
Janne

 

fredag 17. mai 2013

17 mai

Ønsker alle mine lesere en riktig god 17 mai og samtidig gratulere dere med dagen!
 
 
 
Janne

tirsdag 14. mai 2013

Ved

Min samboer har sammen med en kompis hogd masse trær på eiendommen hans. Og sist søndag kom det flere lass med ved hit. I dag fikk jeg låne en vedkløyver og vi satte i gang rett etter middagen. Jeg kløyvde veden og fikk hjelp med de største kubbene mens min kjære stablet. Etter noen timer kunne vi gi oss og var godt fornøyd med ettermiddagens/kvelds jobben vår. Ca to favner ved hadde vi fått kløyvd og stablet opp. Så nå kan jeg med god samvittighet fyre godt til vinteren.



 
 
Janne

søndag 12. mai 2013

En bokanbefaling

Den elskelige giftblandersken av Arto Paasilinna.

Bor i et nabolag med damer som liker å lese, og gjennom facebook begynte et par av damene å "snakke" om bøkene til Arto Paasilinna. Hadde aldri hørt om forfatteren eller noen av bøkene hans før. Og måtte blande meg inn i samtalen, og dermed fikk jeg låne denne av den ene nabofrua. Har fliret meg igjennom boka. Boka var lettlest og humoristisk  hele veien. Jeg skal garantert lese flere bøker av denne forfatteren :)

Skriver av det som står bak på boken så ser dere hva den handler om:

Hun er en fin dame, den 77-årige oberstinnen Linnea Kvavaska. Rolig, snill og litt sprø lever hun et tilbaketrukket liv på sitt lille røde torp i skogen. Men idyllen er falskt, livet hennes er et mareritt. Hver måned når pensjonen utbetales, kommer hennes kriminelle fostersønn og hans kompiser for å hygge seg med hennes  penger. De drikker og spiser og tar badstue, slår i stykker ting, dreper smågriser og katter. Til slutt blir det for mye for oberstinnen. Hun tar saken i egne hender.

Den elskelige giftblandersken er en spennende, komisk og litt tragisk beretning om livet. Og som alltid er Paasilinnas persongalleri fargesterk og levende.

Andre bøker av Arto Paasilinna:
  • Harens år
  • Den ulende mølleren
  • Kollektivt selvmord
  • Den hengte revens skog
Janne
 

torsdag 9. mai 2013

Skappelgenser.

Tatt litt tid, men endelig er Skappelgenseren min ferdig. Begynte med den i høst.
Blir nok for varmt for meg nå å bruke denne i våres og sommeren. Men da kan jeg jo glede meg til høsten når jeg kan ta den i bruk ♥
Da er planen å begynne å strikke kluter som jeg har på bestilling. I
- som jeg slettes ikke kan. Får bruke nettet som læremester.
 
Janne 

torsdag 2. mai 2013

Konfirmasjonskort

I disse konfirmasjonstider går det i konfirmasjonskort. Her kommer et par kort jeg har laget etter bestilling.




 

onsdag 1. mai 2013

Maja 1 år.

Sist søndag fylte familiens yngste 1 år og vi var bedt i selskap. Måtte jo ha med gave og selvlaget kort til Maja - solstrålen vår .



 

1 mai.

Tenk i dag er det 1. mai allerede. Synes ikke det var lenge siden jul. Mye har skjedd siden da.
Ønsker alle en riktig god 1 mai! Selv skal jeg sove ut etter en lang nattevakt. Bare 2 timer igjen av skiftet mitt nå. :-)