fredag 31. desember 2010

torsdag 30. desember 2010

Pinnekjøtt + litt til.

I løpet av julen må vi bare ha Pinnekjøtt til middag. Men vårt eget innkjøpte pinnekjøtt får ligge i frysen enda en god stund for i går var vi bedt på Pinnekjøtt til et vennepar. Det var deilig og bare komme til ferdig oppdekt bord. Pinnekjøttet var som vanlig veldig godt. Og så fikk vi smake på en helt ny dessert. Dansk Kloakslam, høres ikke godt ut men FARLIG GODT var det :o)
Bildet er hentet fra denne nettsiden.
Har prøvd å finne oppskrift og bilde på nett av den danske Kloakslammen, men lyktes ikke. Skal høre med min veninne om hun vil dele med seg oppskriften sin :o) Så kan jeg dele den med dere igjen :)

Ellers sånn på årets nest siste dag er jeg fremdeles veldig surklete, har hanglet i hele jula med en kraftig forkjølelse og bihulebetennelse. Og i dag våknet jeg opp med halsvondter også :o( Skulle vært i en begravelse i dag, men tror nok det er best for alle at jeg holder meg borte derfra. Beklager H.

I morgen er jeg og mannen bedt på nytt års feiring med gode venner. Det blir spleiselag. Alle tar med seg litt hver av mat til koldtbord og drikke. Men jeg aner ikke hva jeg skal finne på. Tar gjerne i mot tips fra dere.

Bilde fant jeg her.


onsdag 29. desember 2010

Ikke ofte jeg vinner noe, men nå har jeg jammen vunnet noe :o)

Jeg er medlem i forskjellige forum og i jula har jeg jammen meg vunnet et gavekort på Nfoto på 1000,- :o) Ble nominert for ett innlegg jeg har startet.
Nå tenker jeg at endelig skal jeg få dekorert litt på soverommet vårt. Vi har ingenting på veggene der, og det er vel på tide nå etter å ha bodd her i halvannet år :P Skal ta meg en dukkert i alle bildemappene mine på den eksterne hardisken og plukke ut naturbilder jeg har tatt og redigere de litt, tror jeg vil gå for sort/hvite bilder/lerretsbilder. Det skal bli fint å få dekorert veggene med egne bilder :o)

I går hadde vi den årlige romjulsmiddagen.

Og vi sto på fra tidlig til sent. Men maten ble perfekt og gjestene veldige fornøyde og da er vertskapet fornøyde også :o) På menyen var det indrefilet av okse til de voksne og indrefilet av svin til barna, med massse godt tilbehør som fløtegratinerte poteter og pommes frites, sopp og løkstuing, salat div kokte grønsaker, salat og bearnaisesaus. Og til dessert Creme Brulee som jeg kom nærmere innpå i går.

tirsdag 28. desember 2010

Creme Brulee

I morgen skal vi ha midagsgjester og jeg har brukt dagen på å forberede meg. Ordne i huset, på byen og handle mat og sist men ikke minst lagd ferdig deserten. Her får dere både bilder og oppskriften på denne nydelige deserten.

Creme Brulee
Denne oppskriften er beregnet på 9 porsjoner.

1 1/2 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl helmelg
6 eggeplommer
112,5 g sukker

112,5 g sukker til å ha på toppen som glasur.

  1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kokopp  melk, fløte, vaniljestang og frøene.
  2. Avkjøl melkeblandingen.
  3. Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Tilsett fløteblandingen mens du rører godt.
  4. Sil blandingen og hell det over i små ildafste former (porsjonsformer). Sett formene i en langpanne og fyll på med vann til ca 1/3 av formene.
  5. Stek de i ovn ved 150 grader i ca 45 minutter. Deserten skal kjennes lit fast når du trykker på den. Avkjøl den i minst 4 timer eller natten over.
  6. Ved servering dryss tynt lag sukker over (ev rørsukker) og smelt sukkeret med en brenner.

Del vaniljestanken i to på langs og skrap ut frøene.

Fløteblandingen!

Eggedosisen!

Fløteblandingen og eggedosisen ferdigblandet og silt!

Hell i små porsjonsformer!

mandag 27. desember 2010

I dag flekset vi til ......

og vi fikk en kaffimaskin i hus. Vanlig kaffi klarer jeg ikke av, men er veldig glad i kaffe latte, cappuccino m.m. Og nå kan jeg endelig lage meg dette selv :o) I morgen skal jeg kjøpe flere ampuller med flere typer vi kan lage mellom.

fredag 24. desember 2010

tirsdag 21. desember 2010

En stjerne skinner i natt - Oslo Gospel Choir

Sist fredag etter jobb hentet mannen min meg på jobb og vi dro av gårde på handletur til Notodden, Kongsberg og Buskerud Storsenter. Vi fikk tak i det vi trengte av julegaver, juletre m.m.Så nå er vi heldigvis ferdige med dette. Det er alltid så fint og kjøre gjennom Gransherad. Det er bestandig så fint lys der og ikke for å snakke om røyken opp av vannet. Måtte bare stoppe på veien og ta bilder. Gradene i bilen viste -19 grader der jeg sto og knipset så det var kalde fingre som knipset i vei. Her er noen av bildene jeg tok på fredagen.






onsdag 15. desember 2010

Ut på tur.

I dag har jeg hatt en koselig tur med mamman min til Tønsberg.  Jeg, hadde et ærend der i dag og var glad for selskap. Fikk handlet inn julegave og litt til jul. På veien hjem når vi kjørte om Hoff var det så nydelig himmel hele veien. Angret for at jeg ikke hadde med meg fotoapparatet mitt. Så i dag får det duge med ett bilde tatt med mobiltelefonen min.

tirsdag 14. desember 2010

Fikk endelig somlet meg til å sette ut kokosnøtta jeg har  ordnet for de små pippippene våres. Og måtte jo selfølgelig ta bilde av det. Det jeg ikke tenkte på var blitsen, og rett utenfor kjøkkenvinduet til naboene mine som jeg for tiden har en liten "fuglematkrig" mot. Og de satt og spiste middag i mørten :P Ja ja Lisbeth var bare meg som knipset i vei hehehe

søndag 12. desember 2010

Islykt nok en gang.I

I går skrev jeg om islyktene mine. Og fikk spm om hvor jeg hadde fått tak i dem. Jeg, viste det ikke da, men nå vet jeg. Formene til islyktene mine kan du få kjøpt HER .(trykk på her)

Fuglemat

Nå har jeg fått hogd av toppen av kokosnøtten jeg kjøpte i går og fylt i viltfuglefrø og kokosfett. Står nå i kjøleskapet så det kan stivne. Så nå er fuglekrigen i gang Lisbeth ;) hehehe.

Kokosnøtta er klar til å bli fyllt.

Voila, både viltfugblandingen og kokosfettet er på plass. I morgen skal den settes ut til småfuglene!

Besøk

Det er så koselig og sitte i stua og se ut på alle fuglene som har funnet veien til epletreet våres. Vi har hengt ut litt snadder til de og brød.  I dag har jeg kjøpt kokosnøtt og viltfuglefrø og noen andre nøtter. Planen er at jeg skal ta av toppen på kokosnøttet helle opp i frø og nøtter og til slutt helle over smeltet matfett. Når dette har stivnet skal jeg henge det opp sammen med det andre i treet. Så da tenker jeg at vi får flere gjester i treet vårt. Håper er jo at Dompappen finner veien dit. De er jo så flotte, spesielt guttene med sin røde brystkasse. Uansett kameraet skal ligge fremme så det er bare å knipse om de finner veien :o)

lørdag 11. desember 2010

Islykt

Når desember kommer med sine kuldegrader finner vi alltid fram islyktforma vår. Fyller med vann og ev pynt. Og setter den ut.  I år glemte jeg desverre og plukke litt rognebær til å pynte i lykten, så det ble granbar, bark og clementinbåter. Ble riktig så fint det også :o)

mandag 6. desember 2010

Vektstang med styrke og kondisjon

Endelig er jeg ferdig med alt som heter skole. 2 års utdanning på 6 mnd er unnagjort, eksamen ble jeg ferdig med sist fredag - jippi og kan legge bak meg alt skolearbeid og begynne og tenke litt mer trim etc. I dag skal jeg foresten begynne i en ny jobb i 50% stilling. Det blir spennende. Begynner ikke før kl 12.00 i dag.

Ellers så blir det endelig tid for trening igjen. I kveld er det vektstang med styrke og kondisjon. Har vært på det før og vet det blir knallhardt og jeg må bare bite tenna sammen hehehe.

Bildene har jeg "lånt" inne på hjemmesiden til friskies og svettis :o)

lørdag 4. desember 2010

Englekyss

Fikk disse bildene av min gode veninne Elin Stangeland i dag. Måtte jo selfølgelig få oppskriften av henne også ;o) Med hennes tilatelse deler jeg både oppskrift og bildene med dere som er innom bloggen min. Jeg skal i alle fall lage disse til jul.

Englekyss

4 eggehviter piskes helt stive, ha så oppi
250 g sukker litt etter litt så massen blir blank og fin.

Settes på bakebrett med teskje eller sprøytepose. Pynt på med glansbilder og spiselig gullglitter.
Stekes på 100 g i ca 1 og en halv time. De er ferdige når de slipper bakepapiret.!