lørdag 24. september 2011

Lenge siden sist jeg blogget.....

Men her går dagene i ett. Og samtidig så er det ikke så mye å blogge om. Trening, undervisning etc dagen lang. Har det bra. I dag (lørdag) har vi hatt litt friere tøyler. Så da reiste vi ned til Evje sentrum og handlet litt. Ble både gaver og litt til meg selv. Var innom Europris og kjøpte lilla og offwhite garn til en Fanekofte som ei av damene som er her på klinikken med meg skal strikke for meg. Gjett om jeg gleder meg til å få den :o) Ellers var jeg innom en garnbutikk og kjøpte meg garn til å strikke meg Raggsokker. Ja, jeg skal strikke de selv. Kan ikke huske sist jeg strikket det er mange år siden det, men er godt i gang, må innrømme jeg gruer meg til jeg kommer til hælen. Kjøpte ett nøste med forskjellige fargenyanser.
Bilde er tatt med mobiltlf min.


Ellers har vi sett en nydelig Orrhane som spankulerer rundt på området her. Fikk så vidt tatt et bilde av den gjennom et vindu med mobiletlf min. Må bare dele bilde med dere selv om det ikke er av det beste resultatet :o)

onsdag 14. september 2011

Oreokake.

Har ei niese som er veldig glad i Oreokake og glad i å bake. Så i kveld har hun og jeg kost oss ved å bake en Oreokake som vi skal kose oss med til fredag. Jo, lenger denne kaken står jo bedre blir den.



Oreokake.
3 pk oreokjeks (450g)
100 g smeltet smør

2 pk Tine kremost, naturell eller 1 pk Philadelphia naturell
2 1/2 dl melis
3 dl pisket krem
2 1/2 ss sukker

1 pose lys sjokolademousse
3 dl melk

1/4 av oreokaken legges for seg i en skål og brekkes/knuses i små biter. Smelt smøret og hell det over kjeksbitene. Blandes godt til det kan smøres ut i en form på 24 cm. Avkjøles i kjøleskap.

Mix kremosten med en mixmaster så det blir en lett, luftig og kremet masse. Mix krem med sukker og bruk ca. 1/2-parten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig i den ferdige ostemassen. Ha i halvparten av oreokjeksen du har satt til side. (knus det først). Smør massen over kakebunnen og sett i kjøleskap ca. 30 min.

Mix sjokolademoussen etter pakningsvedleggeg. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen og resten av kremen. Smør massen over kaka og sett i kjøleskapet i ytterligere 1 t.

Pynt eventuelt med smeltet kokesjokolade i zik zak oppå kaka.

La kaka stå avkjølt ytterligere noen timer, men den blir best om den får stå 1 til 2 døgn før den spises.

Lykke til!



Oreokjeksen legges i en pose og knuses med en kjevle i små biter.


Ostemassen.

Fløten blir pisket!

Ostemassen, kremen og biter av knust oreokjeks blandes forsiktig.

Ostemassen haes over kakebunnen.

Sjokolademousse.

sjokolademousse, krem og knust oreokjeks.

Sett til avkjøling 1-2 døgn før den spises.

mandag 12. september 2011

Da har jeg gjort min borgerplikt og vært og stemt. Har du??

søndag 11. september 2011

Hage dugnad.

I går var det fint vær og da passet det å holde på i hagen. Vi var så heldige og få hjelp av mine foreldre.
Det ble rensket godt i bed og busker. Både trær og busker ble beskjært. Og til slutt fikk vi satt løker, som jeg håper vil blomstre fint til våren.

Tusen takk for all hjelp vi fikk, det settes pris på :o)




Alt som er beskjært må rakes sammen og fjernes.



Prydbusker og andre busker ble beskjært ned, så får vi bare håpe de kommer seg igjen. Løk ble også satt her. Blir spennende å se hva som kommer opp her til våren :o)

Det som er igjen av rips-, solbær- og -stikkelsbærbuskene mine.


Høstfargene kommer for fullt.

En sommer på hell, får håpe vi får brukt hagemøblene mer til neste sommer og at vi får en bedre sommer enn det vi har hatt i år.


Muffins er ikke lenger det det var.

Nå har den amerikanske trenden blir mer og mer populær her hjemme i Norge også. De ser så lekre ut og smaker himmelsk.
Jeg har aldri prøvd meg på " Cupcakes" som muffinsene heter nå så fint. Men i august når jeg var hos min kjære kusine i Oslo lagde hun dette til oss og det var jo bare så nydelig. Tok noen bilder av Cupcake'ene hennes.


Kusinen min bruker Wilton produkter på toppingen av disse Cupcake'ene. Dette kan du få kjøpt hos Hobbykunst Megastor i Vestby. Vil du se nærmere på produktene kan du se her.


Selve kakene har samme oppskriftene som muffinser, det er toppingen som er cluet her. Tilater meg herved å dele med kusina min sin oppskrift. Denne er ikke av de søtese, og smaker helt nydelig.


250 gr Philadelphia ost
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft (ferskpresset er best)
3 ss smeltet smør (her kan rapsolje godt brukes)
300 gr melis






tirsdag 6. september 2011

Ny frontrute.

Fordi av dere som lurer på hvordan det gikk med frontvinduet mitt, kommer det en oppdatering på den nå. De på verkstedet prøvde å reparere skaden, og jeg fikk tilbake bilen med en frontrute som hadde fortsatt sprekk. Noe jeg ikke var tilfreds med, så jeg gikk og klaget på arbeidet deres. Så i morgen får bilen min en helt ny frontrute. Og jeg blir 2000 kr fattigere. Ja ja, det koster og ha bil.

mandag 5. september 2011

14 dager igjen...

...til et nytt 14 dagers opphold på Evje. Blir godt å få litt nye inpulser og mer motivasjon. Og ikke minst treffe gjengen igjen.
Da blir det mye trening og undervisning og lange dager :o)

Bilde er tatt på Mineralparken i Evje.

lørdag 3. september 2011

Kjerringsveiven 2011

Kjerringsveiven 2011 gikk av stablen i dag. Ble en våt fornøyelse. Duskregn ble til skikkelig regn jo høyere opp på fjellet vi kom. Og da kom også tåka. Gikk kjerringsveiven med den yngste niesen min. Hun synes nok det gikk litt tregt (tanta som var treg hehe), men hun koste seg og hadde en fin tur hun også jmf henne selv. Det var liv hele løypa. Til tross for regnet, tåka så hadde vi en fin tur. Lar bildene tale for seg selv.
Oppover og...

..og oppover...

...og oppover gikk det!!

Ikke så mye vi fikk se av naturen!


På vei inn i tåkeheimen,


Var ikke veien gjørmete så var den....

steinete!

På vei mot toppen hadde vi gått 4,3 km og hadde enda 4,7 km igjen å gå.

Fremdeles i tåkeheimen.

På vei nedover igjen og tåka begynner å lysne igjen.

Her ser vi litt av Vestfjordalen!

Nedover det går.

<><> <>
Kai Robert Johansen på trompet. Var så nydelig og høre han spille da vi var på vei ned mot kjerringhylla hvor han sto og spilte.


Endelig i mål :o)


Busskø