tirsdag 31. mai 2011

Slik bor jeg på Evje.



Her bor jeg på klinikken i Evje. Har kjempefint rom. Og med et teppe på sengen og blomst og telysestaker ble det litt hjemmekoselig. Har også en veldig koselig utsikt ned til elven som renner forbi. Og akkurat nå er det en fin solnedgang utfor vinduet mitt.

Posted by Picasa

søndag 29. mai 2011

Vel fremme i Evje.

Kom meg vel frem til Evje i dag. Kjøreturen om fjellet og Setesdalen gikk bra. Var redd det var snø i stedet for regn, men heldigvis ikke. Var sol deler av veien men mest regn. Ble ikke til at jeg stoppet i dag og tok bilder. Når det var noe jeg kunne tenkt meg og tatt bilder av så øste regnet ned så da sto jeg over :)
Kommet meg i orden på rommet. Vi har fått den nyeste bygget klinikken har og det er så fint her. Skal ta bilder i morgen og legge ut her i bloggen min....

Da er dagen kommet.....

...og ute har vinden/stormen stilnet og sola skinner som bare det. Lyder til en fin tur over Suleskard og Setestdalen. Blir nok noen stopp og fotografering. Må vel innom Valle og bensinstasjonen der. Den berømte bensinstasjonen som Lillebjørn Nilsen synger om :o) Har forhørt meg litt og far til veninnen min sier det bare er snøfonner igjen oppå Suleskard i veikantene, i veien er det ikke snø og godt er det for jeg har lagt om til sommerdekk.

Men før jeg drar av gårde må jeg pakke ferdig. Og når middagen er inntatt så tar jeg turen fatt. Ha en fin søndag alle sammen!

Lillebjørn Nilsen: Valle auto & bensin songtekst

Lillebjørn Nilsen - Valle auto & bensin

Å, eg fann ei vakker jente nedi Setesdal.
Ho sto vakt på Valle Auto & Bensin.
Og ho lo til meg så eg blei både heit og kald.
Så eg spurde: «Vil du vere venen min?»
Men ho svara at: «Eg er nok ikkje fri.
Eg har ein som eg vil elske all mi tid.
Det er ei fele lagt i handa på ein spelemann,
som kan spele slik som berre setesdølar kan.»

(Og særleg om han spelar «Sordølen», da:
sudidudi dei dudi dei dudi dudi dei!)

Og kvar laurdag må eg høyre på min kavaler.
Men du kan vel også følgje med?
Eg blei svartsjuk og sa: «Eg vil'kje ha det der!
Denne fela der skal jaggu halde fred!»
Og så satt eg med gitaren på mitt kne.
Og eg øvde trutt og talde: ein to tre ...
Og då helga kom så sa eg: «Snille jenta mi,
no skal eg få spela danselåta di!»

(Og så spelte eg «Sordølen», da:
dælælæ ... )

Men ei jente er'kje betre nedi Setesdal'n,
for ho visste ikkje kven ho ville ha.
Og slik er det med ei jente som er dansegal' n:
ho kan like gjerne svare nei som ja.
Så no sitt vi her og spelar både to.
Og ute der på golvet sviv' e ho!
Og i morgan som ho søv den beste svevnen sin,
må eg stå vakt på Valle Auto & Bensin ...


 

torsdag 26. mai 2011

Litt av hvert.

Ikke så mange dagene til jeg pakker sakene mine og drar sørover igjen til Evje. Det har gått fort siden jeg var der i februar. Drar nedover til søndagen. Skal kjøre om Setesdalen. En vei jeg synes er så fin. Tenker det blir noen stopp underveis til fotografering. Begge kameraene mine skal være fullladet og minnebrikkenen være tømt før jeg drar ja. Men først en arbeidsdag igjen i morgen. Etter jobb pakker jeg en liten bag med meg og drar en liten tur til hytta på Valle til mine foreldre. Har en tidlig avtale i Skien på fredag. Kortere og dra fra Valle enn hjemmefra da. Blir kos å komme ned til hytta igjen. Ikke vært der siden påsken og der har det vist skjedd litt av hvert. Båten er til og med kommet ut på vannet. Dumt jeg kommer så seint ned, blir nok ikke tur med båt for meg i denne omgangen. Dumt egentlig - elsker båtliv. vi får heller ta det seinere i sommer. Etter avtalen min på fredag gjenstår det litt handling, trenger litt nytt treningstøy + div. Og ikke minst, må jo innom plantasjen og handle litt blomster til å ha ute i hagen. Får jo håpe det blir mulighet til å sitte ute i løpet av sommeren og at det ikke blir som været har vært de siste dagene. Nr før orkan. Fredagskvelden og lørdagen blir det nok pakking som står på programmet. Phu pakke for 4 hele uker. Aner ikke hva jeg skal ha med meg ennå. Og er redd den lille blå bilen min blir i det minste laget.


Nydelige Syriner med herlige dufter fra hagen min.

Men nå før jeg legger meg så koser jeg meg med en herlig kopp chilliappelsinte som jeg fikk i gave til bursdagen min sammen med denne flotte boksen med div. snadder i. Kan absolutt anbefale chiliappelsinte på det varmeste.



tirsdag 24. mai 2011

7 mnd igjen til jul

Klarer ikke å dy meg, må bare opplyse om at i dag er det bare 7 mnd igjen til jul ;o)

tirsdag 17. mai 2011

Vår 17 mai-feiring

Vår tradisjon på 17 mai de siste årene er en rundtur med motorsyklen våres.  I år gikk turen om Hovin til Ormemyr hvor vi tok av til Gransherad. En ikke så god vei å kjøre med mc nå da de jobber med veien og det var mye hull og stein i veien. Men vi kom da oss hele til Gransherad. Og siden Tinnsjøveien er stengt for tiden kjørte vi en annen vei hjem. Tok av mot Sauland og ved støtta der har de verdens beste softis, så det ble til at vi stoppet der for en softis. Er det ikke 17 mai da? jo da innvilget jeg meg en is :o) Så gikk ferden videre mot Tuddal og over råen og ned til Vestfjordalen igjen. Med andre ord en flott tur med flotte naturopplevelser. Og kvelden har vært stille og rolig med min kjære og Tv'en.

Her er det noen bilder fra dagens tur.






17 mai

Ønsker alle som er innom bloggen min en riktig fin 17 mai - feiring. Gratulerer med dagen alle sammen!

lørdag 14. mai 2011

Åpningsdagen til Hobbykunst Megastore

Torsdag 5 mai var det åpning av Hobbykunst Megastore på Vestby. Kusinen min Connie er ei av de som jobber i denne butikken og har ansvaret for scrappeavdelingen. Hun har fått med seg en gjeng dugnadsdamer for å rekke å bli ferdig i tide. En av de damene var meg. Var innover en helg føre påsken og innover tidlig på åpningsdagen for å hjelpe til med siste innspurt. Det er blitt en megaflott butikk. Kommer nok til å handle masse her. Scrappeavdelingen var en eldorado for sånne som meg :o) Legger ut bilder fra åpningsdagen.
Bilen som står inni butikken som er for anledning åningsdagen dekorert med bånd og det norske flagg. I bilen står det 100 godis bager til de 100 første kundene som kommer inn i butikken.


Porselen avdelingen


Kakeavdelingen.



Scrappeavdelingen.

Utstilling av Hobbykunst egne designere.


En fornløyd Connie.

HegeT som tar en siste innspurt før kundene slippes inn.

Køen dannet seg lenge før åpningstiden.


Karusellen med trekningspremiene som skulle trekkes i løpet av de 3 første dagene.

Garnavdelingen.




Merete og jeg er veldig fornøyde med åpningen. (lånt bilde fra bloggen til Hobbykunst megastore)

Bøker

Blir lenge mellom hver gang jeg blogger nå. Tiden flyr fra meg og jeg har i grunn ikke så mye å blogge om. Konfirmasjonen er over og albumet ble ferdig tidsnok og konfirmanten ble fornøyd. Så nå vil jeg konsentere om meg å trene masse og komme meg i form igjen før jeg skal til Evje om 14 dager. Hører rykter om at det blir 4 uker med mye trening og utfordringer. Gruer meg litt men det går seg nok til, jeg fikser det nok som alt annet :P


Nå har jeg vært et par dager i Skien og da måtte jeg jo benytte meg av litt handling og fikk med meg noe nytt til garderobeskapet mitt - noe mer sommerlig enn det som var der fra før av :), og jeg klarer jo ikke innom en bokhandel utenom å komme ut igjen med en eller flere bøker. Denne gangen ble det En svunnen tid av Kate Morton, Fatimas hånd og sist men ikke minst FOTOGLEDE slik tar du bedre bilder av Eivind Røhne & Stian Scioldborg.

Min gode veninne Lene Fusche vant  i vinter en fotokonuranse på God Morgen Norge på TV 2. med dette bilde.

I premie fikk hun Fotoglede - slik tar du bedre bilder av Eivind Røhne & Stian Schioldborg. I tillegg til boken vant hun kurs med disse gutta som vi stadig ser på God Morgen Norge som deler med seg alskens tips.
Lene og jeg deler interessen med å fotografere og deler gladelig tips med hverandre, så gjennom Lene ble jeg introdusert for denne boken, som jeg bare måtte ha. Gleder meg til å sette meg ned og lese den og lære meg masse nytt. Lene har rukket og vært på et kurs med disse gutta og er veldig fornøyd, så jeg vurderer sterkt om jeg skal invilge meg kurs til høsten jeg også og bli med henne på neste kurs.

Boken «Fotoglede - slik tar du bedre bilder»

Sammen med min gode venn og fotografkollega Stian Schioldborg har jeg skrevet denne inspirasjons- og læreboken i fotografering. En bok som er beregnet på alle som liker å ta bilder, og som vil lære å bli bedre, uansett nivå. En bok på over 300 sider som vi er utrolig stolte av, der vi deler vilt og hemningsløst av vår kunnskap, fotoglede, entusiasme, energi og lidenskap. Her er det fokus på gleden ved å ta bilder, og ikke bare tørr teknikk!

Ved å lese «Fotoglede» kan du på en morsom, lettlest og lærerik måte lære hvordan bildene dine kan bli enda bedre med noen enkle grep. De fleste tar jo bilder i en eller annen sammenheng, og alle vil vel at disse skal bli best mulig. Uansett hvem eller hva du tar bilde av, når du gjør det, og om du bruker et mobilkamera, kompaktkamera, eller et speilrefleks. Til å illustrere boken har vi brukt ca 200 av våre egne portfoliobilder fra kommersielle jobber, kunstprosjekter og også personlige og private bilder. «Fotoglede» får du kjøpt hos de fleste bokhandlere og fotobutikker, bl.a. FotoVideo, Haugen Bok, Interfoto, Japan Photo, Bokkilden m.fl. Er de tomme så kan de bestille (ISBN nr 9 788281 732872).

søndag 8. mai 2011

Konfirmasjon.

Det er den store helgen for konfirmasjon i helgen. I går var jeg til min gode veninnes datter. Var en kjempefin dag. Og konfirmanten fikk masse fint. Ble masse fotografering i selskapet da dette ble min oppgave.

I dag er det nok en konfirmasjonsdag. Da er det min yngste niese som skal stå til pers. Måtte opp tidlig og ordne med gaven hennes. Vel den er jo ferdig, men må pakkes inn og penger må legges inn i kortet.

Ønsker dere alle en fin dag :o)

Kortet som ble laget til gårdsdagens konfirmant!

mandag 2. mai 2011

Årets ferietur i boks.

Siden jeg er ny i jobben og i tillegg er vikar har jeg bare kunne ta ut en ukes ferie. Men jeg har jobbet inn 3 dager som jeg avspaserer sammen med ferien og fridager så får jeg 2 ukers ferie. Så nå har mannen min og jeg bestilt oss tur til syden :o) blir to uker på Playa De Las Americas på Tenerife. Og så det flotte hotellet da, med spa og trimrom og greier. HER kan dere se hvilket hotell vi skal nyte ferien våres i år.
Gjett hvem som gleder seg da?? :o)

Sunprime Coral Suites & Spa


Muligheter for både SPA og trening på hotellet. Har planer om å trene litt fra morgenene av.